2 meter hoge boom kappen

Op het ogenblik dat er een boom in je tuin moet worden gekapt is het vanzelfsprekend dat de kostprijs die daarvoor wordt aangerekend afhankelijk is van de eigenschappen waar de boom in kwestie over beschikt. Hoe hoog is ze bijvoorbeeld? Een boom met een hoogte van 2 meter wordt aanzien als een klein boom die relatief eenvoudig kan worden gekapt. In de praktijk levert dat een interessant financieel voordeel op. Bij een boom met een grootte van slechts 2 meter hoeft er bijvoorbeeld eigenlijk nooit gebruik te worden gemaakt van een hoogtewerker. Dit zorgt er voor dat de dure huurprijs van een dergelijk systeem niet in rekening dient te worden gebracht. Hoe dan ook, wil jij een 2 meter hoge boom kappen die zich in je tuin bevindt? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven informatie evenals gemiddelde kosten die aangerekend kunnen worden.

De kostprijs van een 2 meter hoge boom kappen

Veel mensen staan er eigenlijk niet bij stil, maar de kostprijs die wordt aangerekend voor het kappen van een 2 meter hoge boom is niet alleen maar afhankelijk van diens hoogte. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de omvang waar de boom in kwestie over beschikt? Een boom kan perfect over een beperkte hoogte van slechts 2 meter beschikken, maar wanneer de omvang van de boom te groot is kan dit alsnog zorgen voor hogere kosten. De gemiddelde omvang waar rekening mee wordt gehouden bij een boom van 2 meter is gelegen tussen de 14 en 20 centimeter. Is er sprake van een grotere omvang? Dan zal je automatisch rekening moeten houden met het aangerekend krijgen van hogere kosten.

 

In de standaard kostprijs die hieronder wordt aangegeven voor het laten kappen van een 2 meter hoge boom is er geen rekening gehouden met het verwijderen van de boomstronk. Deze blijft na het kappen dan ook altijd over. Wil je deze liever niet meer behouden in je tuin, bijvoorbeeld omdat je de volledige grondoppervlakte nodig hebt voor iets anders? In dat geval zal je deze alsnog door een tuinman willen laten verwijderen. Het laten verwijderen van een boomstronk gaat gepaard met kosten welke zijn gelegen tussen de 70 & 80 euro. Voor het kappen van je 2 meter hoge boom zelf kan je rekening houden met de onderstaande prijs.

 

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Boom kappen met hoogte van 2 meter Gemiddeld zo’n 350 euro

 

Het voordeel dat je hebt bij het kappen van een 2 meter hoge boom is dat ze bij het omvallen in principe niet of nauwelijks schade kan aanrichten. Dit neemt niet weg dat het wel altijd belangrijk is om goed de ruimte rond de plaats van de boom te controleren. 2 meter is dan misschien niet zo groot, dit neemt niet weg dat een omvallende boom ook van deze grootte nog altijd de nodige schade kan aanrichten.

Hoe wordt jouw 2 meter hoge boom precies gekapt?

Een 2 meter hoge boom kappen is steeds mogelijk op tal van verschillende manieren. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven gebeurt het nooit dat er voor een bescheiden boom van slechts 2 meter hoog een hoogtewerker moet worden ingeschakeld. Dat is goed nieuws, want je zal kunnen vaststellen dat dit er al snel voor zorgt dat het totale kostenplaatje aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. De manieren waarop een boom van 2 meter dan nog kan worden geveld zijn:

 

  1. Door de boom in kwestie te vellen;
  2. Door er voor te kiezen om er in te klimmen;

 

Ondanks het feit dat deze tweede mogelijkheid in principe zou kunnen worden toegepast gebeurt dat in de praktijk eerder zelden. Het kappen van een kleine boom van 2 meter hoog gebeurt dan ook doorgaans altijd door gebruik te maken van een vellen techniek. Deze is niet alleen zeer efficiƫnt, bovendien zal je tevens kunnen vaststellen dat de boom ten allen tijde op een veilige manier kan worden gekapt.

Wat gebeurt er met het hout van je gekapte boom?

Ook wanneer je er voor hebt gekozen om een eerder kleine boom zoals een exemplaar van 2 meter te laten kappen spreekt het voor zich dat je na afloop nog met een bepaalde hoeveelheid hout zal worden opgezadeld. Het is op verschillende manieren mogelijk om dit hout te gaan gebruiken. Niet alleen kan je deze bijvoorbeeld laten versnipperen om te gebruiken als een tuinpad, daarnaast kan je het hout uiteraard ook laten afvoeren wanneer je er verder geen duidelijk doel voor hebt. Een extra mogelijkheid is er voor kiezen om het hout in mooie blokken te zagen en te gebruiken voor in of bij de open haard. Op deze manier kan je het de hele winter lekker warm houden en dat ook nog eens op een financieel bijzonder interessante wijze. Hoe dan ook zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor handen om het hout afkomstig van jouw gekapte boom van 2 meter te (her)gebruiken.