3 meter hoge boom kappen

Wanneer er een boom die in je tuin is terug te vinden moet worden gekapt is het altijd de moeite waard om even goed te kijken naar de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn. Deze kosten worden bepaald door verschillende factoren. Belangrijk is bijvoorbeeld om rekening te houden met de hoogte waar de boom over beschikt, maar ook de omvang er van speelt uiteraard een niet onbelangrijke rol. Wat de hoogte betreft hoeft een boom die moet worden gekapt helemaal niet zo groot te zijn als vaak wordt verwacht. Ook een kleinere boom zoals bijvoorbeeld een exemplaar met een hoogte van 3 meter kan moeten worden gekapt. Heb jij een dergelijke boom in je tuin staan en wil je deze laten verwijderen? In dat geval kan de onderstaande informatie je alvast een goed zicht geven van de gemiddelde kosten.

Hoeveel kost een 3 meter hoge boom kappen?

Bij het bepalen van de kostprijs die wordt aangerekend voor het laten kappen van een 3 meter hoge boom wordt er altijd rekening gehouden met meerdere zaken. Zo speelt niet alleen de hoogte van de boom in kwestie een belangrijke rol, wat bovendien ook te denken van de omvang waarover ze beschikt, de plaats waar ze zich bevindt evenals de leeftijd die ze heeft? Rekening houdende met al deze factoren kan je voor het laten kappen van een boom met een hoogte van 3 meter rekening houden met de onderstaande, gemiddelde kostprijs.

 

Type boom om te kappen Gemiddelde kostprijs
Boom met een hoogte van 3 meter Gemiddeld zo’n 350 à 400 euro

 

Wanneer je 3 meter hoge boom is gekapt spreekt het voor zich dat er altijd nog een boomstronk over zal blijven die moet worden verwijderd. Het is van belang om er rekening mee te houden dat het wegnemen van deze boomstronk niet in de kostprijs is inbegrepen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er ook mensen zijn die de boomstronk graag in hun tuin willen behouden. Hoe dan ook, ben jij iemand die toch liever de boomstronk laat verwijderen? In dat geval kan je rekening houden met tussen de 60 & 80 euro aan extra kosten die bovenop de kostprijs voor het kappen worden aangerekend.

De invloed van de locatie op de kostprijs van je boom kappen

Zoals eerder op deze pagina al aangegeven is het altijd belangrijk om bij het bepalen van de prijs voor het kappen van je 3 meter hoge boom rekening te houden met de locatie waar de boom zich bevindt. Op het ogenblik dat je een jonge boom in je tuin hebt staan die beschikt over een hoogte van 3 meter en niet is omgeven door enige obstakels of voorwerpen die beschadigd kunnen worden door het kappen kan je doorgaans rekenen op de laagste kosten. De kostprijs zal in dit geval ergens gelegen zijn rond de maximaal 400 euro. Op het ogenblik dat de locatie moeilijker toegankelijk is zal je kunnen vaststellen dat dit het prijskaartje van je boom kappen 3 meter altijd zal beïnvloeden.

Verschillende mogelijkheden 3 meter hoge boom kappen

Naast bovenstaande is er nog een extra belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Het betreft hier natuurlijk de manier waarop de boom wordt gekapt. Wat dit betreft bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kan er voor worden gekozen om de boom te vellen, maar kan er ook gebruik worden gemaakt van een speciale klim methode. De derde mogelijkheid is dat er een hoogtewerker aan te pas komt. Een dergelijke hoogtewerker zal niet snel ingeschakeld worden op het ogenblik dat er sprake is van een boom met een beperkte hoogte. De exacte manier van je boom kappen is bovendien terug afhankelijk van de precieze locatie en dan in het bijzonder de ruimte die beschikbaar is voor de boom om te vallen.

Besparen op 3 meter hoge boom kappen

Het kappen van een 3 meter hoge boom brengt uiteraard altijd de nodige kosten met zich mee. Het is voor veel mensen echter van het grootste belang dat ze deze kosten zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden. Dit is mogelijk door het volgen van de onderstaande bespaartips.

 

  • Zorg er voor dat de omgeving van de boom vrij wordt gemaakt

In eerste instantie is het van belang om er voor te zorgen dat de ruimte die zich rond de boom bevindt wordt vrijgemaakt. Dit is nodig omdat de boom voldoende ruimte moet hebben om te kunnen vallen zonder dat er op deze manier schade wordt aangebracht aan bijvoorbeeld omliggende voorwerpen of gebouwen. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om dit karwei uit te besteden aan de tuinman die je boom komt kappen, maar dan krijg je uiteraard terug te maken met extra kosten.

 

  • Laat de stronk gewoon staan in je tuin

Het verwijderen van de stronk na het kappen van de boom in kwestie is altijd optioneel. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er nu eenmaal ook mensen zijn die de boomstronk graag willen behouden. Op deze manier kan er bijvoorbeeld een natuurlijke zitplaats worden gecreëerd in de tuin. Anderzijds kan de resterende boomstronk eveneens over een decoratief karakter in de tuin beschikken. Het niet laten verwijderen van de boomstronk kan je uiteraard ook een extra besparing opleveren.