4 meter hoge boom kappen

Een mooie, grote boom in je tuin hebben staan lijkt op het eerste zicht helemaal fantastisch. Het kan in de praktijk echter perfect gebeuren dat deze boom er bijvoorbeeld voor zorgt dat je te maken krijgt met schaduw op plaatsen en tijdstippen waar en wanneer je dit helemaal niet wil. In dat geval zit er vaak niets anders op dan je boom te kappen. Heb jij een 4 meter hoge boom in je tuin staan en ben je van mening dat het tijd wordt om deze te kappen, maar wil je eerst graag weten welke kosten dit met zich mee kan brengen? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de onderstaande informatie op deze pagina door te nemen.

Hoeveel kost een 4 meter hoge boom kappen?

Wanneer je een opdracht voor een 4 meter hoge boom kappen gaat uitbesteden aan een professionele hovenier spreekt het voor zich dat je daarvoor rekening zal moeten houden met een bepaalde kostprijs die er aan je in rekening zal worden gebracht. Deze kostprijs wordt beïnvloed door meerdere factoren. Het gaat hierbij onder meer om de standplaats van de boom, maar ook om het formaat evenals de leeftijd waar de boom in kwestie over beschikt. Beschik je in jouw tuin over een boom van 4 meter en moet deze worden gekapt? In dat geval kan je rekening houden met de kostprijs zoals aangegeven in onderstaande prijstabel.

 

Grootte van de te kappen boom Gemiddelde kostprijs
Boom met een grootte van 4 meter Gemiddeld ongeveer 600 euro

 

Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat in de bovenstaande situatie nog niet de volledige boom is verwijderd. Na het kappen van je 4 meter hoge boom zal er namelijk altijd ook nog een boomstronk overblijven. Deze boomstronk kan je laten verwijderen, maar dan wordt je wel geconfronteerd met een extra kostprijs. Deze prijs is in de praktijk doorgaans gelegen tussen de 70 & 80 euro. Let op, je zou er eveneens voor kunnen kiezen om de boomstronk gewoon in je tuin te kunnen behouden. Zo vormt ze een aantrekkelijk en bovendien ook natuurlijk zitelement. Als je alle ruimte in je tuin nodig hebt is dat uiteraard geen optie.

Wat doe je met het hout na een 4 meter hoge boom kappen?

Op het ogenblik dat je 4 meter hoge boom is gekapt spreekt het voor zich dat je nog met een bepaalde hoeveelheid aan hout zit opgescheept. Je kan er in deze situatie voor kiezen om het hout af te laten voeren waardoor je ze kwijt bent, maar je kan ze ook hergebruiken. Waarom zou je er bijvoorbeeld niet voor kiezen om het hout te laten versnipperen waardoor je een prachtig, natuurlijk tuinpad kan creëren? Een andere mogelijkheid is natuurlijk om het hout in mooie blokken te kappen waardoor je over een prima mogelijkheid beschikt om jezelf tijdens de koude wintermaanden te verwarmen. Voor welke van deze opties je na je 4 meter hoge boom kappen uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk altijd afhankelijk van je persoonlijke keuze.

Hoe besparen op een 4 meter hoge boom kappen?

Het is absoluut niet zo dat een 4 meter hoge boom kappen in de praktijk steeds handenvol met geld moet kosten. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat er een bepaalde kostprijs in rekening wordt gebracht waar jij als eigenaar van de tuin eigenlijk niet zo heel veel aan hebt. Gelukkig bestaan er ook verschillende manieren om te besparen op de kostprijs van een 4 meter hoge boom kappen. Wij hebben enkele van de interessantste bespaartips alvast voor je op een rijtje gezet door middel van het hieronder aangegeven overzicht.

 

  • Zorg er voor dat de ruimte rondom de boom is vrijgemaakt

Het komt bijzonder vaak voor dat de hovenier bij aankomst in de tuin nog snel een aantal verschillende voorwerpen uit de weg moet zetten. Mocht hij dat niet doen kan het zomaar gebeuren dat de omvallende boom deze voorwerpen raakt met alle mogelijke gevolgen en schade van dien. Ook de 4 meter hoge boom in je tuin laten kappen? Zorg er dan altijd voor dat alles netjes uit de weg is gezet!

 

  • Kies voor een hovenier uit jouw eigen omgeving

In de praktijk is het zo dat een hovenier er altijd voor kiest om bepaalde voorrijkosten in rekening te brengen. Deze kosten worden uiteraard altijd bepaald door de hovenier zelf. Ze kunnen dan ook zomaar oplopen tot 0,50 euro per kilometer. Dat lijkt op het eerste zicht misschien relatief verwaarloosbaar, maar in de praktijk is het dat absoluut niet, in tegendeel. Door te kiezen voor een hovenier uit je eigen regio zal je dan ook altijd kunnen vaststellen dat de voorrijkosten sterk binnen de perken kunnen worden gehouden. Bovendien steun je er ook nog eens een lokale ondernemer mee. Zo sla je twee vliegen in één klap!