Boomverzorging kosten

Een boom planten in je tuin is slechts één ding. Het wordt dan ook vaak onderschat, maar een boom vereist heel wat verzorging. Het merendeel van de mensen geven er dan ook logischerwijs de voorkeur aan om deze verzorging uit te besteden een gespecialiseerde vakman. Dat is ook verstandig. Mocht je boom bijvoorbeeld op een zeker ogenblik ziek zijn, dan weet hij (of zij) als geen ander hoe dit probleem het beste op te lossen. Boomverzorging uitbesteden zorgt er in de praktijk uiteraard ook altijd voor dat je rekening dient te houden met bepaalde kosten. Welke kosten dit exact zijn en hoe je ze mogelijks kan beperken vertellen we je graag middels de hieronder aangegeven informatie.

Hoeveel bedragen de boomverzorging kosten?

Op het eerste zicht ziet het er naar uit dat het verzorgen van een boom een vrij eenvoudige taak is. De praktijk wijst echter net vaak het tegenovergestelde uit. Dit heeft alles te maken met het feit dat een boom heel wat gevoeliger is dan velen denken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de verzorging op uitermate specifieke wijze moet gebeuren, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze tijdig moet worden uitgevoerd. Het te laat verzorgen van een boom zou er dan ook zomaar voor kunnen zorgen dat deze aanzienlijk wordt beschadigd of zelfs komt te sterven. In lijn met dit gegeven ligt het feit dat het verzorgen van een boom ook behoorlijk veel tijd in beslag kan nemen. Omwille van deze reden is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een ervaren tuinman onder de arm te nemen voor jouw boomverzorging.

 

Het onder de arm nemen van een gespecialiseerde tuinman betekent in eerste instantie dat je geen enkel omkijken meer zal hebben naar de bomen die in jouw tuin zijn terug te vinden. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar er zijn ook kosten aan verbonden. Wij hebben deze boomverzorging kosten voor jou uitgezocht en ze aangegeven in de onderstaande prijstabel.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Boomverzorging door een tuinman Tussen 40 & 50 euro per uur

 

Vooraleer een beroep te doen op een specifieke tuinman voor het uitvoeren van jouw boomverzorging is het altijd belangrijk om rekening te houden met de mogelijke extra kosten die er door hem (of haar) worden aangerekend. Het gaat hierbij uiteraard in het bijzonder om de zogenaamde voorrijkosten. Wil je er zeker van zijn dat deze een slechts beperkte impact hebben op de uiteindelijke kostprijs van jouw project? In dat geval is het altijd een aanrader om aanspraak te maken op een tuinman die in jouw eigen omgeving is gevestigd.

Wanneer boomverzorging uitbesteden?

Het feit dat elke boom de nodige aandacht nodig heeft en verdient betekent natuurlijk niet dat je er gelijk voor moet kiezen om elk karwei met betrekking tot jouw boom of bomen uit te besteden aan een professionele tuinman. Gewoon een nieuwe boom tijdig water geven en van de nodige mest voorzien kan namelijk uiteraard iedereen. Het is dan ook vooral een aanrader om een tuinman in te schakelen op het ogenblik dat je vast kan stellen dat de boom ziek is of wanneer je bijvoorbeeld met een ander probleem te maken krijgt. Ook het snoeien van de boom of bomen die in je tuin zijn terug te vinden kan je maar beter uitbesteden aan een gespecialiseerde partij.

De invloed van de ziekte op de kostprijs van boomverzorging

In een bijzonder groot aantal situaties wordt er door mensen die eigenaar zijn van een tuin met één of meerdere bomen vooral voor gekozen om een beroep te doen op een tuinman wanneer er sprake is van een bepaalde ziekte. Je moet er altijd rekening mee houden dat de kosten die worden aangerekend altijd afhankelijk zijn van het type aandoening waarvan sprake is. Bovendien is het ook altijd noodzakelijk om zo snel mogelijk de symptomen van een ziekte vast te stellen. Denk hierbij niet alleen maar aan het verschijnen van zwammen, maar ook aan het opduiken van een soort van zwarte smurrie evenals gekrulde bladeren die prikkels vertonen. Ook wanneer er zonder andere duidelijke aanwijzing plots enorme hoeveelheden insecten verschijnen is het raadzaam om aandachtig te zijn en te controleren of je bomen niet worden geplaagd door een bepaalde aandoening.

Hoe de boomverzorging kosten drukken?

Ben jij ook iemand die de best mogelijke verzorging wil voor jouw bomen? Ben je daarom van plan om jouw boomverzorging uit te besteden aan een gespecialiseerde partij? In dat geval zal je waarschijnlijk wel nog enkele tips willen om de kostprijs van jouw boomverzorging te drukken. Dit kan onder meer worden gerealiseerd door een beroep te doen op een tuinman uit jouw buurt. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om te proberen zoveel mogelijk eenvoudige taken zelf te doen. Ben je uiteindelijk toch genoodzaakt om een tuinman in te schakelen? Vraag dan altijd of je mogelijks bepaalde taken alsnog zelf kan doen waardoor je een mooi bedrag kan besparen op de kosten.