Heel veel mensen dromen er van om een mooie denneboom in hun tuin te hebben staan. Het moet dan ook gezegd, een denneboom staat werkelijk prachtig en kan bijgevolg voor elke tuin een niet onaantrekkelijke meerwaarde met zich meebrengen. Anderzijds moet het ook gezegd dat een denneboom na enkele jaren al snel een behoorlijk uit de kluiten gewassen boom kan worden. Dat kan er voor zorgen dat ze net wat te groot wordt voor jouw bescheiden stukje paradijs. Geldt dat ook voor jouw denneboom en wil je deze graag laten kappen? Hou dan altijd rekening met de onderstaande informatie evenals met de kosten die hiervoor in rekening gebracht kunnen worden.

Hoeveel bedragen de denneboom kappen prijzen?

Heb ook jij er op een zeker ogenblik voor gekozen om een denneboom in je tuin te integreren, maar ben je er door de jaren heen een beetje op uitgekeken of is deze gewoon te groot geworden? In dat geval gaat het idee mogelijks bij je spelen om deze te laten verwijderen uit je tuin. Dat is perfect mogelijk, maar brengt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee. Het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het verwijderen van een denneboom uit je tuin wordt steeds berekend aan de hand van niet alleen de hoogte en de omvang waarover ze beschikt, maar ook op basis van de staat van de boom en eventuele obstakels uit de omgeving. In ieder geval, de onderstaande prijs heeft je een duidelijk beeld van hoeveel de kostprijs voor een denneboom kappen precies kan bedragen.

 

Type denneboom Gemiddelde kostprijs
Kleine denneboom kappen (4-6 meter) Gemiddeld zo’n 425 euro
Gemiddelde denneboom kappen (5-8 meter) Gemiddeld zo’n 625 euro
Grote denneboom kappen (7-15 meter) Gemiddeld zo’n 825 euro

 

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de hierboven aangegeven kosten steeds excl. het verwijderen van de boomstronk is. Het merendeel van de hoveniers kiezen er voor om deze prijs afzonderlijk in rekening te brengen en dat is niet zomaar. Het is namelijk in de praktijk zo dat lang niet iedereen er voor kiest om ook de boomstronk te verwijderen nadat hun denneboom is gekapt. Wil jij dit wel? Dan kan er doorgaans tussen de 70 & 85 euro extra worden aangerekend bovenop de reeds aangegeven kosten.

Hou rekening met de omgeving van de boom

Het kappen van je denneboom is misschien iets waar je niet meteen rekening mee hebt gehouden bij het opstellen van je uitgaven van dit jaar. Omwille van deze reden spreekt het dan ook voor zich dat veel mensen er voor kiezen om op zoek te gaan naar mogelijkheden om te besparen op de kosten met betrekking tot het laten kappen van hun denneboom. Dat is niet meer dan normaal en in de praktijk ook helemaal niet moeilijk te realiseren, in tegendeel. Op het ogenblik dat je een boom gaat kappen is het namelijk zo dat je altijd rekening zal willen houden met de omgeving rond de boom. Het gebeurt vaak dat hoveniers nog allerhande obstakels moeten verwijderen waardoor ze veel langer aan het karwei in kwestie bezig zijn dan oorspronkelijk verwacht. Het spreekt voor zich dat dit zich altijd vertaalt in een hogere prijs.

Wat te doen met het hout van je denneboom?

Op het ogenblik dat je denneboom is gekapt spreekt het voor zich dat je een bepaalde hoeveelheid aan hout ter beschikking zal krijgen. Wat er precies met dit hout moet gebeuren is afhankelijk van de situatie in kwestie. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het hout zelf te verwerken waardoor ze bijvoorbeeld een leuk wandelpad vormt of blokken om jezelf mee te verwarmen tijdens de winter, maar het is ook mogelijk om het hout af te laten voeren. In dit laatste geval moet je beslissen of je dit zelf gaat doen of je hiervoor een beroep gaat doen op een gespecialiseerde hovenier. In het laatste geval brengt dit uiteraard terug de nodige extra kosten met zich mee. Ga je het hout zelf afvoeren? Dan dien je uiteraard een speciale aanhangwagen voor handen te hebben om het hout mee af te kunnen voeren.

Doe een beroep op een hovenier uit de buurt

Wil je kunnen besparen op het kappen van je denneboom, maar dan wel zonder dat je bijvoorbeeld zelf aan de slag moet voor het verwijderen van de boom? Wat dan te denken van de besparing die je kan realiseren op bijvoorbeeld de voorrijkosten die door een hovenier in rekening worden gebracht? Deze voorrijkosten kunnen in de praktijk tot wel 0,50 euro per kilometer bedragen. Ondanks het feit dat dit op het eerste zicht misschien niet zo duur lijkt valt dat in de praktijk wel eens behoorlijk tegen. Wanneer de hovenier op een relatief grote afstand van je woning vandaag is gevestigd kan dat er immers zomaar voor zorgen dat de kostprijs voor je denneboom kappen aanzienlijk de hoogte in wordt gestuwd. Een beroep doen op een hovenier die dicht bij je is gevestigd is dan ook altijd een aanrader.