Een eikenboom is een prachtige boom die erg veel mensen maar wat graag in hun tuin zouden willen hebben. Net zoals elke andere boom spreekt het echter voor zich dat ook een eikenboom in de loop der jaren aanzienlijk kan groeien. Dit kan er voor zorgen dat ze op een zeker ogenblik een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag gaat nemen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat op deze manier de eikenboom als hinderlijk kan worden ervaren. Dit mogelijks ook niet alleen door jezelf, maar ook door je omgeving. In ieder geval, heb je een eikenboom in je tuin staan en wil je deze graag laten kappen? Hou dan rekening met de kosten en de informatie zoals aangegeven op deze pagina.

Hoeveel bedragen de eikenboom kappen prijzen?

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het laten kappen van een eikenboom valt op voorhand niet met honderd procent zekerheid aan te geven. Dit heeft alles te maken met het feit dat verschillende factoren het uiteindelijke prijskaartje van je eikenboom kappen kunnen beïnvloeden. Je moet op dit vlak onder meer rekening houden met de volgende zaken:

 

  1. De grootte van de eikenboom die moet worden gekapt;
  2. De totale omvang van de eikenboom die moet worden gekapt;
  3. De staat waarin de boom zich bevindt;
  4. Het feit of de omgeving rond de boom is vrijgemaakt of niet;
  5. De manier van kappen die kan worden toegepast;
  6. De voorrijkosten die in rekening worden gebracht door de hovenier;

 

Bovenstaande neemt uiteraard niet weg dat we wel gewoon de mogelijkheid hebben om je een gemiddelde kostprijs aan te geven. De onderstaande, gemiddelde kosten voor het laten kappen van een eikenboom zijn steeds gebaseerd op hun omvang evenals de grootte. Op deze manier zijn de volgende kosten tot stand gekomen:

 

Soort eikenboom Gemiddelde kostprijs
Kleine eikenboom van maximum 6 meter Gemiddeld ongeveer 430 euro
Gemiddelde eikenboom van maximum 8 meter Gemiddeld ongeveer 630 euro
Grote eikenboom van maximum 15 meter Gemiddeld ongeveer 850 euro

 

Een extra aandachtspunt waar je naast bovenstaande nog rekening mee dient te houden heeft betrekking tot het al dan niet verwijderen van de boomstronk van je eikenboom. Dit lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar in de praktijk is het dat absoluut niet. Wist je namelijk dat steeds meer mensen er voor kiezen om de boomstronk van hun eikenboom na het kappen gewoon te behouden? Op deze manier creëren ze namelijk een mooi, natuurlijk element extra in hun tuin waar ze bijvoorbeeld ook lekker op kunnen zitten.

 

Op het ogenblik dat je er voor kiest om de boomstronk van je eikenboom te behouden hoef je uiteraard geen rekening meer te houden met extra kosten. Dat is wel het geval indien je deze boomstronk wenst te laten verwijderen. In dat geval zal je geconfronteerd worden met een meerprijs welke is gelegen rond de 70 à 80 euro. Let op, ook dit is geen vastgestelde kostprijs waardoor het perfect mogelijk is dat er sprake is van onderlinge verschillen tussen de verschillende hoveniers die deze dienst aanbieden aan hun klanten.

Hoe besparen op je eikenboom kappen?

Het moeten laten kappen van een eikenboom in je tuin is vaak een onverwachte kost. Het is dan ook niet meer dan normaal dat veel mensen die deze kost moeten maken in eerste instantie op zoek gaan naar interessante mogelijkheden om op de standaard kosten van dit karwei te kunnen besparen. Geldt dat ook voor jou? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om rekening te houden met de hieronder aangegeven, zeer interessante bespaartips.

 

  • Doe de voorbereiding voor het kappen zelf

Een boom kappen betekent dat je altijd moet kijken naar de zaken die in de omgeving van de boom zijn terug te vinden. Wanneer de boom valt spreekt het namelijk voor zich dat ze tijdens dit proces bepaalde, niet onaanzienlijke schade kan aanbrengen aan de omgeving met alle gevolgen van dien. Zorg er voor dat de hovenier niet nog eerst alle objecten uit de weg moet zetten en doe dit met andere woorden zoveel mogelijk zelf. Je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier een mooie besparing op je factuur zal kunnen realiseren.

 

  • Kies voor een hovenier uit de buurt

De hovenier zal altijd bepaalde voorrijkosten in rekening brengen. Deze kosten kunnen zonder al teveel problemen oplopen tot ongeveer 0,50 euro per kilometer. Door te kiezen voor een hovenier uit jouw buurt zorg je er voor dat deze kosten zoveel als mogelijk is binnen de perken gehouden kunnen worden.

 

  • Recht op kwantumkorting bij meerdere bomen kappen

Heb je niet één, maar wel meerdere eikenbomen in je tuin staan die gekapt moeten worden? In dat geval kan je mogelijks rekenen op een interessante kwantumkorting. Dit heeft alles te maken met het feit dat de hovenier in kwestie bijvoorbeeld slechts één keer naar jouw adres moet komen en al het materiaal toch reeds voor handen heeft om de karweien uit te voeren. In de praktijk kan de kwantumkorting in dit geval oplopen tot een toch wel interessante 10 procent.