Kleine boom kappen prijzen

Veel mensen hebben een boom in hun tuin staan en willen deze graag laten verwijderen. Het is een algemeen misverstand dat alleen grote bomen een belangrijk obstakel kunnen vormen in een tuin. Het gebeurt niet zelden dat mensen slechts een relatief kleine tuin bij hun woning ter beschikking hebben waardoor ze graag het volledige grondoppervlak willen kunnen benutten. Ook een kleine boom kan wat dat betreft roet in het eten gooien. Is er ook in jouw tuin sprake van een boom met beperkte afmetingen welke je graag zou willen laten kappen? Wij zochten voor je uit welke kosten dit ongeveer met zich meebrengt en hebben deze informatie op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een kleine boom kappen?

De kosten die worden aangerekend voor het kappen van een boom worden altijd onder meer bepaald door de afmetingen waar deze over beschikt. Het prijsverschil tussen het kappen van een kleine en een grote boom kan dan ook behoorlijk hoog oplopen. De vraag die velen zich nu ongetwijfeld zullen stellen is wanneer er nu precies sprake is van een kleine boom en wanneer niet (meer). Zeer eenvoudig. Onder een kleine boom wordt door het merendeel van de hoveniers verstaan een boom die:

 

  • Over een omvang beschikt van tussen de 14 & 20 centimeter;
  • Een hoogte heeft van tussen de 4 & 6 meter;

 

Het is zoals bij elke boom het geval is ook bij een klein exemplaar zo dat er standaard in de prijs van het kappen geen rekening wordt gehouden met het verwijderen van de boomstronk. Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat de belangrijkste reden voor veel mensen om een kleine boom uit hun tuin te verwijderen is terug te vinden in het feit dat ze een volledig grondoppervlak ter beschikking willen hebben. Dat betekent dat het verwijderen van de boomstronk voor het merendeel van de mensen eveneens een vereiste zal zijn. Welke kosten je nu in totaliteit moet betalen voor een kleine boom kappen wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van de hieronder aangegeven prijstabel.

 

Type opdracht kleine boom kappen Gemiddelde kostprijs
Kappen van de kleine boom in kwestie Gemiddeld zo’n 425 euro
Verwijderen van de boomstronk Gemiddeld tussen de 70 & 80 euro

Zelf een kleine boom kappen?

Het kappen van een boom, hoe klein deze ook mag zijn, is altijd een behoorlijke opdracht. Indien je graag zelf een kleine boom wenst te kappen is het altijd belangrijk om hier rekening mee te houden. Niet alleen vergt het kappen van een boom evenals het verwijderen van een boomstronk een behoorlijke fysieke kracht, daarnaast dienen er ook heel wat hulpmiddelen voor handen te zijn om deze opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je graag zelf een kleine boom kappen? Zorg dan voor een goede voorbereiding en voorkom dat je tegen een financiƫle verrassing aanloopt. Dit gebeurt vaker dan je denkt en zorgt er voor dat veel mensen van een koude kermis thuiskomen.

Besparen op de kosten voor een kleine boom kappen

Het laten kappen van een kleine boom zal je zeker en vast geen handenvol met geld kosten. Toch is het natuurlijk wel zo dat er voor dit karwei altijd een bepaalde kostprijs wordt aangerekend. Hoeveel deze kosten exact bedragen is altijd afhankelijk van de complexiteit van het karwei. Omwille van deze reden hebben we dan ook eerder op deze pagina vooral richtprijzen weergegeven. Ondanks het feit dat het laten verwijderen van een kleine boom dus absoluut toegankelijk kan zijn voor jouw budget is het toch altijd interessant om even te kijken naar mogelijke bespaartips die voor handen zijn. Wij hebben de belangrijkste van deze tips alvast even hieronder op een rijtje gezet.

 

  • Doe altijd een beroep op een hovenier uit je eigen buurt

De eerste belangrijke tip die we je kunnen geven heeft te maken met de locatie waar de hovenier is gevestigd die jouw kleine boom moet komen kappen. Veel mensen staan er dan wel namelijk niet bij stil, maar hoe verder deze persoon van je huis is gevestigd, des te meer voorrijkosten er betaald dienen te worden. Omdat deze doorgaans maximaal op 0,50 euro liggen per kilometer valt dit niet meteen op, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je op het einde van de rit wel een aanzienlijk hoger uitvallende factuur zal betalen. Kiezen voor een hovenier die dicht bij jou is gevestigd is dan ook altijd zonder enige twijfel een zeer interessante keuze.

 

  • Zorg er voor dat de hovenier meteen diens werken kan aanvatten

Een tweede bespaartip heeft te maken met het verwijderen van mogelijke obstakels of hindernissen die het uitvoeren van de werkzaamheden door de hovenier kunnen bemoeilijken. Het komt vaak voor dat een hovenier eerst nog heel wat verschillende zaken uit de weg zetten die bijvoorbeeld schade kunnen oplopen wanneer de boom naar beneden valt of iets dergelijks. Wil je dit probleem en de bijbehorende extra kosten het liefst van allemaal voorkomen? In dat geval is het altijd een aanrader om zelf even alle mogelijke zaken uit de omgeving van de kleine boom te verwijderen.