Wil jij er zeker van zijn dat jouw tuin er altijd op en top goed uitziet? Dan heb je weinig andere keuze dan deze tijdig te snoeien. Het snoeien van je tuin is niet alleen een vereiste voor wat de uitstraling er van betreft, wat bovendien ook te denken van de gezondheid van je planten? Zelf snoeien kan, zeker wanneer je over een grote tuin beschikt, heel wat tijd in beslag nemen en bovendien is niet iedereen er toe in staat. Dan is het gelukkig nog altijd een mogelijkheid om er voor te kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerde tuinman. Hij zal graag de snoeiwerkzaamheden voor diens rekening nemen. Ben je nog wel benieuwd naar de kosten die hieraan verbonden zijn? Je leest er alles over op deze pagina!

Hoeveel bedragen de snoeien prijzen?

Vooraleer je de opdracht geeft aan een hovenier om je tuin te komen snoeien zal je graag bij enkele zaken stil willen blijven staan. In eerste instantie zal je er natuurlijk zeker van willen zijn dat je een beroep doet op een ervaren hovenier met voldoende kennis van zaken. Daarvoor kan het de moeite waard zijn om even het nodige onderzoek te doen op het internet. Wanneer je dit hebt gedaan zal je ook nog graag even de nodige aandacht willen besteden aan de gemiddelde kosten die door de hovenier in kwestie in rekening worden gebracht. Deze (gemiddelde) kosten kunnen worden afgeleid uit de hieronder aangegeven prijstabel.

 

Type snoei opdracht Gemiddelde kostprijs
Snoeien van de tuin Gemiddeld tussen de 35 & 40 euro per uur
Abonnement om te snoeien Gemiddeld tussen de 25 & 30 euro per maand

 

Bovenstaande prijstabel maakt duidelijk dat we eigenlijk een onderscheid maken tussen twee verschillende soorten snoeien prijzen die in rekening gebracht kunnen worden. Voor mensen die over een kleine tuin beschikken is het voldoende om gewoon een hovenier tegen een vaste prijs per uur in te schakelen. Is er echter sprake van een grote(re) tuin? Dan kan het wellicht interessanter zijn om een abonnement om te snoeien af te sluiten. Het kost je elke maand een beetje geld, maar je hoeft je over het snoeiwerk in je tuin helemaal geen zorgen meer te maken.

Zelf snoeien of uitbesteden?

Veel mensen die over een mooie tuin vol met planten beschikken stellen zichzelf de vraag of ze er nu goed aan doen om deze zelf te snoeien of ze dit karwei toch maar beter gaan uitbesteden. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk altijd afhankelijk van diverse invloeden. Het gaat hierbij om de volgende punten:

 

  1. Is er alleen maar sprake van gewone of ook van exotische planten?
  2. Hoe groot is de tuin in kwestie en heb je voldoende tijd voor handen?
  3. Dient er speciaal materiaal te worden aangekocht of je deze reeds?

 

Aan de hand van de bovenstaande drie vragen is het in principe vrij eenvoudig mogelijk om voor jezelf te bepalen of jij er nu het beste aan doet om het snoeien uit te besteden of om dit toch zelf te doen. Let op, de situatie kan altijd veranderen. Had je altijd een eenvoudige tuin met standaard planten, maar heb je nu een paar exotische exemplaren aangepland? Dan is het de moeite waard om jezelf terug af te vragen of je nog altijd wel zelf in staat bent om het snoeiwerk voor jouw eigen rekening te nemen of niet.

Hoe besparen op de snoeien prijzen?

Wil je het snoeien van je tuin het liefst van allemaal uitbesteden aan een gespecialiseerde tuinier, maar loop je een beetje tegen de hoge(re) kosten aan? Dan kan het de moeite waard zijn om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips. Met deze bespaartips is het namelijk perfect mogelijk om het prijskaartje van jouw snoeien opdracht aanzienlijk te beperken.

 

  • Schakel een hovenier uit de buurt in

Een beroep doen op een hovenier uit je eigen buurt is altijd een goed idee wanneer je, je kosten wenst te drukken. Dit heeft alles te maken met het feit dat je in deze situatie heel wat minder voorrijkosten moet betalen. Deze kosten bedragen ongeveer 0,50 euro per kilometer waardoor ze bij het overbruggen van een grote(re) afstand al snel behoorlijk kunnen oplopen. Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

 

  • Probeer standaard snoeiwerk zelf te doen

De ene opdracht om te snoeien is de andere niet. Is er in jouw tuin alleen maar sprake van standaard planten en / of struiken? Dan zou je er in principe perfect voor kunnen kiezen om het snoeiwerk zelf te doen. Op het ogenblik dat er sprake is van meer exotische planten wordt dat natuurlijk een compleet ander verhaal. In deze situatie is het mogelijks toch interessanter om een hovenier in te schakelen voor het uitvoeren van deze werkzaamheden. Door een deel zelf te doen kan je in ieder geval alsnog een mooie besparing realiseren op het eindbedrag voor het snoeiwerk.