Wanneer je er voor hebt gekozen om struiken en / of bomen in je tuin of op bijvoorbeeld je oprit te laten plaatsen spreekt het voor zich dat deze tijdig het nodige onderhoud moeten krijgen. Dit is onder meer het geval omdat ze anders zomaar in het wild gaan groeien waardoor een zeer slordige indruk kan worden gecreëerd. Wanneer je zelf onvoldoende tijd hebt om je struiken te snoeien spreekt het voor zich dat je er ook voor kan kiezen om hiervoor een beroep te doen op een gespecialiseerde partij. In dat geval moet je eigenlijk alleen maar rekening houden met de struiken snoeien prijzen die er aan jou in rekening gebracht kunnen worden. Hoeveel deze prijzen precies bedragen kom je te weten door het lezen van de onderstaande informatie.

Hoeveel bedragen de struiken snoeien prijzen?

Wanneer je één of meerdere struiken in je tuin hebt staan spreekt het voor zich dat deze bepalend zijn voor een belangrijk deel van de uitstraling waar je tuin over beschikt. Struiken zijn mooi en zorgen voor privacy, maar daar staat tegenover dat er wel een beetje werk in gaat zitten om ze in goede staat te houden. Je kan er op dit vlak voor kiezen om het snoeien van je struiken zelf te doen, maar het is eveneens een mogelijkheid om dit uit te besteden aan een echte expert. In het laatste geval zal je geen tijd moeten stoppen in het snoeien van de struiken, maar daar staat tegenover dat je er wel een bepaald budget voor moet voorzien.

 

Op het ogenblik dat je struiken in je tuin hebt staan die in een bepaalde vorm moeten worden gesnoeid is het niet meer dan normaal dat je er voor kiest om dit karwei uit te besteden aan een gespecialiseerde hovenier. Dit omwille van het feit dat je een foutje tijdens het snoeien natuurlijk niet zomaar in één, twee, drie kan rechtzetten. Wil jij ook graag het snoeien van de struiken in je tuin uitbesteden aan een hovenier? Hou dan rekening met deze kosten:

 

Soort opdracht voor hovenier Gemiddelde kostprijs
Snoeien van struiken Gemiddeld zo’n 35 à 40 euro per uur

 

Het is buiten bovenstaande ook altijd de moeite waard om voor jezelf te bepalen hoeveel keer per jaar je een beroep zal moeten doen op de diensten van een hovenier voor wat het snoeien van je struiken betreft. Denk je dat één keer volstaat? In dat geval is het uiteraard voldoende om gewoon het karwei op uurbasis te laten uitvoeren en factureren. Op het ogenblik dat je een grote tuin hebt of dat er sprake is van verschillende soorten struiken die elk hun eigen type verzorging vereisen is het doorgaans interessanter om een abonnement af te sluiten. Zo ben je op termijn zeker en vast heel wat voordeliger uit.

Welke factoren beïnvloeden de struiken snoeien prijzen precies?

Het prijskaartje welke door de hovenier in rekening wordt gebracht voor het snoeien van je struiken is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Om er voor te zorgen dat je een duidelijk zicht hebt op al deze factoren zochten we ze voor je uit en hebben we ze even middels het onderstaande overzicht voor jou op een rijtje gezet.

De grootte van de tuin in kwestie

In eerste instantie is er de grootte waar je tuin over beschikt. Het spreekt voor zich dat een grote tuin waarin er sprake is van heel wat struiken behoorlijk wat meer onderhoud vereist in vergelijking met een klein(er) exemplaar. Dit zorgt er voor dat de hovenier heel wat extra uren zal moeten werken met alle financiële gevolgen van dien.

De hoeveelheid aan beplanting in je tuin

Beschik je in je tuin over een grote hoeveelheid aan beplanting? In dat geval is het normaal dat de hovenier heel wat meer werk zal hebben om je tuin op orde te zetten. Des te meer planten er in de tuin zijn opgenomen, des te meer werk er is.

Het soort beplanting waarvan sprake is in je tuin

Een tuin die bestaat uit normale planten is in principe vrij eenvoudig te onderhouden. Wat echter wanneer je er voor hebt gekozen om er exotische exemplaren in op te nemen die een speciale behandeling vereisen? In dat geval wordt het natuurlijk al snel een compleet ander verhaal waardoor menig aantal mensen er voor kiezen om toch maar een beroep te doen op een ervaren hovenier. Wil je dit probleem voorkomen? Dan kies je uiteraard in eerste instantie reeds voor een tuin met hoofdzakelijk normale, eenvoudig te onderhouden planten.

Hoeveel keer een hovenier je tuin moet komen onderhouden

Last but not least is er nog de frequentie waarmee je tuin moet worden onderhouden. Heb je een kleine tuin? Dan is het mogelijk dat één keer per jaar een beroep doen op een hovenier voldoende is. Is er echter sprake van een grote(re) tuin? In dat geval is het zomaar mogelijk dat een hovenier elke maand naar jouw tuin moet komen om het één en ander op orde te zetten of te houden. In dat geval is het doorgaans interessanter om een abonnement af te sluiten. Hiervoor betaal je dan zo’n 25 à 30 euro op maandbasis.